Hangmatcultuurtje

11 april 2009 - Paramaribo, Suriname

Volgens mij heeft Suriname wel een hangmatcultuurtje, lekker rustig aan en een beetje in je hangmat hangen na een dag werken of als de zon echt te fel is.  Aangezien ik altijd al een hangmat heb willen hebben, leek dit me een uitstekend excuus er een voor mezelf te kopen. Na het bezoeken van een aantal winkels met veel te veel hangmatten aan het plafond was ik dan eindelijk eigenaar van een hangmat. Een gele met groen en blauw en zelfs een hangmat klamboe. Want ja, het had ook meteen een functie hier! Al een hele tijd hebben we met het idee rondgelopen om eens op het land te gaan kamperen van een vriend hier, Jonathan. En donderdag zou het er dan ook echt eens van gaan komen. Ze hebben een mooi stuk land waar ze groente en fruit verbouwen. Denk nu niet aan een nederlandse boerderij waar groente of fruit wordt verbouwd! Het is een groot stuk land met verschillende bomen en struiken. Overal zijn stukken met water, wat ze hier een swamp noemen en waar kleine kaaimannen in zitten. Midden op het land staat een hut, of meer een afdak, een prima lokatie om te kamperen dus.

Donderdag heb ik samen met Jonne, een vriendin hier, inkopen gedaan op de markt. Groenten en vis om vervolgens naar de fam van Jonathan te vertrekken. Hier hebben we alle spullen verzameld en zijn we naar het land vertrokken. We hebben daar op vuur gekookt en lekker gegeten. Onze hangmatten opgehangen en heerlijk geslapen. Toch best lekker zo'n hangmatcultuurtje.

« Werken

Dimphy van der Locht:
12 april 2009
Hallo Jolijn !!

Wij willen jou een lekker Paasweekend wensen. geniet van die heerlijke vrije dagen.
Is het daar ook eitjes schilderen en daarna verstoppen?
want chocolade eieren dat zal niet meevallen met die temperatuur haha !!
Je geniet zeker wel van de Paasbrunch in je hangmat Relax !!!!
mooie hangmat, leuke kleurtjes, ja wij zien jou lekker liggen in de Duinrel.
en ik lees, het "hangmatcultuurtje" bevalt je wel. hihihi

Nog 14 dagen en dan komen mammie en daddy op bezoek.
Voor jullie mam een goed boek erbij en de hangmat is dan zeker een paar dagen bezet ;)

groetjes en tot de volgende keer.
" De Lochtjes " xxx :)
Marielle van Duijnhoven:
14 april 2009
Hoi lieve Jolijn

Zo te horen is alles goed met je. Zoals altijd een druk baasje. Bedankt namens Joppe voor je kaart, hij was er erg blij mee. Het is hier heerlijk weer dus onze hangmatjes komen ook weer voor de dag. Weet je nog dat ze je erin gevouwen hadden en vast hadden gemaakt met wasknijpers? De mannen hebben het vaak over je vooral over de kaaimannen. Mart weet alleen niet precies waar je bent. Pas vroeg ik waar zullen we eens naar toe fietsen vandaag"naar Jolijn" dat lijkt me wel leuk. Was het maar zo dat we even koffie konden komen drinken. Leuk dat Ad en Jeanne bijna komen.Ik zou wel mee willen in de koffer maar ik ben bang dat ze dan een heel klein beetje overgewicht zullen hebben. Dus ik wacht hier de verhalen maar af. Woedy is pas een weekendje bij ons geweest dat was echt heel leuk. De kids hebben zoveel met hem gelopen dat ie' s avonds niet meer overend kon komen. Het verlangen naar een hond is weer volop aanwezig. Vooral bij Marck. Pas zei die dat ie wilde stoppen met zijn studie omdat het hem allemaal zwaar valt. Toen ik zei dat dat zonde was en dat ie even ervoor moest gaan moest ik hem eerst een pup beloven. Dus je ziet het wel ik zit hier niet met drie maar met vier kinderen in een huis.
Het is weer tijd voor school dus ik ben er weer weg van. Heel veel plezier en een hele dikke knuffel Marielle en de rest
Ad en Jeanne:
14 april 2009
Hey, wij doen volgende week graag mee met de hangmattencultuur!!!!!
(ik wil graag een blauwe met witte streepjes en een ijsje erbij)
Liefs en dikke kus!
Ad en Jeanne
Henny:
16 april 2009
Wow Jolijn, dat klinkt zeker niet verkeerd, zo'n hangmattencultuur. Ik zou ook zo met Jeanne en Ad mee willen. Maar helaas, langzaam aan gaat mijn werken weer starten! (Dus: goed nieuws.) Verder gaat hier ook alles z'n gangetje: Martijn zijn 1e stageweek zit er op en hij vond het erg leuk. Anne nog steeds druk met school en sociaal leven en wij hobbelen hier wat tussendoor! We genieten van het mooie weer (jaja, ook hier!! Zooomers!!!)
Nou, lieve Jolijn, ga nog even heel erg genieten (en een beetje werken). Bezoekjes van je pappie en mammie en straks Marten. Keileuk, toch? Lieve groetjes van ons
Danielle:
18 april 2009
Hoi Jolijn!

Leuk om je berichtjes te lezen!! Heerlijk he, zo'n hangmat, ik heb er ook een voor de deur!

xx Daan
22 april 2009
Hallo lieve Jolijn,
Wat leuk om te lezen wat jij daar allemaal meemaakt.
Roos mist je wel en doet je de hartelijke groeten.
Heel veel plezier met Ad en Jeanne, geniet ervan.
Wij gaan ook genieten van 2 weekjes meivakantie, waarvan 1 op Ameland, lekker uitwaaien aan zee.
Succes met alles wat je nog te doen staat in Suriname en hopelijk tot gauw.
Liefs namens ons vier
Bep
Els:
Hoi Jolijn,
ondanks al het werk dat je verzet klinkt het allemaal heel relaxed... hopelijk zijn Ad en Jeanne veilig aangekomen en kunnen ze ook genieten van het rustige leven en het lekkere eten en het weer. Doe ze maar de groeten!
Liefs, Thijmen, Els en Bette
oma:
hallo familie
gisteravond kreeg ik een telefoontje van henny dat ad en jeanne goed waren aangekomen wat was ik blij de hele dag televisie gekeken maar er kwamen geen vertekttijden maar gelukkig is alles goed ik hoop dat jullie een hele mooie tijd hebben maar daar twijfel ik niet aan ikdenk dat die twee weken te gauw voorbij zijn

heeeel veel groeten en liefsvan

mam oma doeixxxx
frans en marianne jorisssen:
Hoi Jolijn,
Hoe is het in je hangmatje, wordt het nu niet door ad of Jeanne ingenomen en heb jij het alleen maar druk met hun de mooie dingen te wijzen. Ik zou eerst eens lekker knuffelen met ze en ze dan erop uit sturen om de boel daar te gaan verkennen, hebben ze ons straks veel te vertellen, en jij kunt aan je projekt verder en genieten in je hangmat.
Heel fijne dagen samen en we zijn benieuwd naar jouw ervaringen, we lezen graag weer eens iets ervan.
Groetjes Frans en Marianne
oma:
2 mei 2009
hallo lieve jolijn jeANNE EN AD

BEDANKT VOOR HET LEUKE MAILTJE FIJN OM WEER IETS TE HOREN ZO TE ZIEN VERMAKEN JULLIE JE DAAR OPPERBEST
JULLIE HEBBEN HET VRESELIJKE DRAMA VAN KONINGINNEDAG HIER ZEKER AL WEL GEHOORD
ZO ERG ALLEEN AL HET ZIEN HEEL TRIEST
GISTEREN ZIJN RENE EN MIRJAM MET DE KINDEREN HIER GEWEEST WE HADDEN PRACHTIG WEER ERG FIJN OM ZE WEER EENS TE ZIEN
VOOR JULLIE SCHIET DE TIJD AL WEER OP

MAM OMA XXX
miek:
9 mei 2009
Heee Jolijn,

Ik zou zeggen: 'Kom eens uit de hangmat en tik een leuk verhaaltje voor ons!'
Hahahahh
Veel plezier daarzo met Marten!!!!

xx

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: