Hindoestaans zijn

18 maart 2009 - Paramaribo, Suriname

Hier ben ik een Hindoestaan. Ja, iedereen ziet me hier als een hindoestaanse. Wel gek af en toe hoor! Iedere dag is er wel iemand die aan me vraagt of ik hiendoestaans ben, of ik hindi spreek en dan na mijn antwoord waarom ik geen hindi spreek. Ik kan uitleggen  dat ik geboren ben in Sri lanka en dan trekken de mensen de volgende conclusie. Ok, Sri lanka ligt bij India en de Hindoestanen komen uit India, dus ja, zie je wel, je bent een Hindoestaan! Dat ik 'bakra' (blanke)ouders heb is ook erg interessant! Aahhh dus je kreeg ook gewoon 'bakra' eten? Aardappelen, vlees en groente enzo? aahhh vindt je dat lekker? Iedereen is er wel mee bezig. Ik werk in de broodjeswinkel met Toekhina, zij is ene Javaanse vrouw, maar toch zijn er veel mensen die vragen of ze mijn oma is! Ik word overal aan gelinkt. Naast mij woont een hindoestaanse familie met een aantal kleine kinderen, als ik langsloop dan roepen ze me; Tante jane, tante jane!!! Het is een beetje vreemd maar over het algemeen levert het heel veel hele leuke reacties op!

Foto's

Strand
Mojito
Korsou
stappen Mambobeach

frans en marianne:
21 maart 2009
Grappig al die reactie's ! en leuke foto's op je site, vooral die met dat bigmamabeeld. Groetjes uit een nu zonnig Uden.
Oma en Guulke:
22 maart 2009
Hallo Jolijn, Ik ben vandaag bij Dimphy.
Samen met Guulke maak ik nu even een berichtje.
Ik zie op de foto dat het goed weer is.
Je ziet er goed uit en ik zie dat je ervan geniet.
Heb je mijn kaartje ontvangen?

Oma vertelt nu dat ze nog bij bram is geweest en daar is ook alles goed.
Veel plezier nog.
Groetjes en veel liefs van Oma. -xje

Nu nog even een vraagje van mij.
Hoe heet een blanke oma dan? hihi. ;)
Liefs van Guulke
Dimphy van der Locht:
22 maart 2009
He tante Jane,

Natuurlijk ook de groetjes van Tiny en mij uit Volkel.
Zo te lezen gaat het lekker. hartstikke mooi !
Geniet er maar lekker van over een poosje komen papa en mama dat is super !
Wij blijven je volgen via de site. . :) :) kei leuk !!
xxx uit Volkel, doei doei !
Els:
25 maart 2009
Ha die kaaimankiller!
Had niet gedacht dat wij zo'n bloeddorstig petekind hadden... zo zie je maar weer hoe dun ons laagje beschaving is! Ben overigens wel benieuwd hoe het uiteindelijk heeft gesmaakt. Ik vind het maar een eng idee.
Mooie foto's Jolijn, wat een avonturen weer. Het blijft een vreemd idee, jij in Suriname, Marieke (ons nichtje) in Oeganda, en toch allebei zo aanwezig door jullie verhalen en foto's. Mooi om te lezen.
Succes maar weer met je onderzoek (het lijkt wel of je daar het minst mee bezig bent, hahaha) en tot gauw,
liefs, ook namens Thijmen en Bette natuurlijk, Els

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: