Â
Hier ben ik een Hindoestaan. Ja, iedereen ziet me hier als een hindoestaanse. Wel gek af en toe hoor! Iedere dag is er wel iemand die aan me vraagt of ik hiendoestaans ben, of ik hindi spreek en dan na mijn antwoord waarom ik geen hindi spreek. Ik kan uitleggen dat ik geboren ben in Sri lanka en dan trekken de mensen de volgende conclusie. Ok, Sri lanka ligt bij India en de Hindoestanen komen uit India, dus ja, zie je wel, je bent een Hindoestaan! Dat ik 'bakra' (blanke)ouders heb is ook erg interessant! Aahhh dus je kreeg ook gewoon 'bakra' eten? Aardappelen, vlees en groente enzo? aahhh vindt je dat lekker? Iedereen is er wel mee bezig. Ik werk in de broodjeswinkel met Toekhina, zij is ene Javaanse vrouw, maar toch zijn er veel mensen die vragen of ze mijn oma is! Ik word overal aan gelinkt. Naast mij woont een hindoestaanse familie met een aantal kleine kinderen, als ik langsloop dan roepen ze me; Tante jane, tante jane!!! Het is een beetje vreemd maar over het algemeen levert het heel veel hele leuke reacties op!